Meldingen van discriminatie neemt in Amsterdam met kwart toe

In nieuws door redactie op 24-01-2018 | 08:53

"Ze hadden jullie moeten vergassen in plaats van de joden", is een uitspraak waar we hier niet meer van op kijken', zegt Lucienne Gena van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA). In 2017 werden 392 meldingen gedaan van discriminatie op basis van afkomst, huidskleur of etniciteit bij het MDRA. Dat is een stijging van 25 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Dat meldt de Amsterdamse zender AT5 die de cijfers van het MDRA mocht inzien. Een toename van het aantal meldingen hoeft nog niet te betekenen dat discriminatie toeneemt. Het kan ook komen door een campagne om discriminatie te melden of meer bekendheid van het MDRA. 

PvdA-gemeenteraadlid Sofyan Mbarki heeft naar aanleiding van het incident bij de Emir Sultan moskee samen met GroenLinks een spoeddebat aangevraagd in de Amsterdamse gemeenteraad. Beide partijen hebben al eerder gepleit voor meer geld voor het MDRA. 

Volgens kandidaat-raadslid Raymond Pinas (DENK) heeft de Amsterdamse politiek jarenlang te weinig gedaan tegen discriminatie. Welke plannen DENK zelf heeft om discriminatie aan te pakken, wil Pinas nog niet uit de doeken doen. 'Die worden binnenkort bekend gemaakt, en richten zich vooral op discriminatie op de arbeidsmarkt en in het onderwijs', zegt hij tegenover AT5

Hieronder de reportage van AT5.

 

Waardeert u ons werk? U kunt Republiek Allochtonië steunen en een klein (of groot) bedrag doneren


Meer over discriminatie.

Delen: