Hans Laroes (NOS-journaal) wil samenwerken met Al Jazeera

In nieuws op 29-03-2011 | 17:25

Hans Laroes, scheidend hoofdredacteur Hans Laroes van het NOS Journaal, wil graag met Al Jazeera samenwerken. “Al Jazeera laat zien dat je met verslaggeving de wereld in beeld kan brengen en dat er andere perspectieven zijn dan het westerse perspectief”, zegt hij in een interview met FunX.

De NOS heeft momenteel correspondenten in Egypte en Libië, maar is niet in de regio geworteld zoals Al Jazeera. “Zij voelen wat er gebeurt voordat het naar boven borrelt. Ik beschouw hen echt als een aanvulling. Er is niet maar één waarheid, maar er zijn verschillende invalshoeken om een verhaal te vertellen. En de Al Jazeera invalshoek is net zoveel, of meer waard als die van CNN.”


Laroes heeft kritiek op de Amerikaanse aanpak. “In Amerika wordt nieuws steeds meer vervangen door gebabbel en opinie. Dat is in Amerika heel sterk, maar in Nederland ook steeds meer. Als ik naar ‘De Wereld Draait Door’ of ‘Pauw & Witteman’ kijk, zit het vol met opinie en dat vind ik zo weinig interessant. Ik hoor liever de verhalen dan de opvattingen, ik wil de reportages zien. En feiten zeggen niet zoveel, ik wil begrijpen waarom iets gebeurt.”

Bron: Medianed

Link: interview met Laroes op Funx

 


Meer over al jazeera, hans laroes, media, nieuws, nos, nos-journaal.

Delen: