CMO: Oproep aan alle moskeeën voor speciale aandacht terreuraanslag in Nice

In nieuws door redactie op 29-10-2020 | 14:28

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) reageert in een persbericht op de terreuraanslag in Nice. 'Het is intens verdrietig dat terroristen de slachtoffers hebben belaagd op een plek waarop zij zich juist veilig hadden moeten voelen. In vrede. In een kerk. Wij roepen iedereen op om elkaar op te zoeken, naar elkaar te luisteren en de terroristen niet te laten oogsten wat zij hebben gezaaid", zegt het CMO. Het contactorgaan spreekt over 'een hardnekkige vijand' Hieronder het volledige persbericht.

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) heeft met groot verdriet, afschuw en diepe verbijstering kennis genomen van de tragedie die het Franse volk opnieuw heeft getroffen. Vanochtend doodde een terrorist meerdere mensen in een kerk in Nice.

Onze gedachten gaan intens uit naar de slachtoffers en nabestaanden van deze afschuwelijke aanslag.

Deze terroristen kennen totaal geen grenzen in hun daden en er ontbreekt in hun acties elk spoor van menselijkheid. Het is een laffe en onmenselijke daad waarmee zij de samenleving willen ontwrichten, mensen angst aanjagen en bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten. Het is intens verdrietig dat terroristen de slachtoffers hebben belaagd op een plek waarop zij zich juist veilig hadden moeten voelen. In vrede. In een kerk. Wij roepen iedereen op om elkaar op te zoeken, naar elkaar te luisteren en de terroristen niet te laten oogsten wat zij hebben gezaaid.

Wij hebben een hardnekkige vijand. Laat ons verenigen om deze tragedie te boven komen en overwinnen. Als broeders en zusters en als naasten. We trekken in deze moeilijke tijd tevens op met Joden en Christenen, verenigd in het Overlegorgaan Joden, Christenen en Moslims (OJCM). Wij vragen alle moskeeën en imams om in de komende dagen, speciale aandacht te besteden aan deze terreuraanslag en de gevolgen daarvan. Zowel in de Koran als in de Talmoed staat immers dat ‘wanneer iemand een ander doodt, doodt hij alle mensen, en wanneer iemand een ander redt, redt hij alle mensen’.  

Zie ook:

Laatste berichtgeving over de terreurdaad in Nice bij de NOS en nu.nl
Artikelen die verschenen naar aanleiding van de moord op Samuel Paty

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? We kunnen uw steun goed gebruiken. U kunt Republiek Allochtonië steunen en een klein (of groot) bedrag doneren (nu ook via I-deal)


Neem een abonnement op onze dagelijkse nieuwsbrief: Subscribe to Republiek Allochtonië by Email


Meer over afstand nemen, CMO, Frankrijk, nice, ojcm, Samuel Paty, terreur.

Delen:

Reacties


van kaas - 29/10/2020 21:16

Het Contactorgaan Moslims en Overheid spreekt over een hardnekkige vijand in een persbericht van 237 woorden. Maar die hardnekkige vijand wordt niet benoemd. Het zijn "terroristen". En dat is alles?
Na een jarenlange campagne van moordaanslagen waar voorlopig geen einde aan komt worden er nog steeds geen politieke conclusies getrokken of duiding geleverd. Erdogan stookt het vuur op en de koning van Marokko chanteert Europa vanuit zijn zwaar bewaakte paleis in Betz, midden in Frankrijk. Erdogan en Mohamed hoeven niet te vrezen voor hun onderdanen in Europa, dat doen de Europeanen.
Waar is er een contactorgaan Moslims en Overheid eigenlijk voor nodig naast een ministerie van Buitenlandse Zaken?