Clara Meijer-Wichmann Penning 2018 voor Radio La Benevolencija

In nieuws door redactie op 10-12-2018 | 07:42

Vandaag zal de 31e Clara Meijer‑Wichmann Penning worden uitgereikt aan George Weiss van Radio La Benevolencija. Het is de Dag van de Rechten van de Mens. Het is vandaag precies 70 jaar geleden dat Universele Verklaring van de Rechten van de Mens werd aangenomen.

Deze jaarlijkse penning is door de Liga voor de Rechten van de Mens aan Radio La Benevolencija toegekend "vanwege aanhoudende activiteiten vanuit Nederland om, met media-uitzendingen, grassroots-activiteiten en dialoog, geweld en tot geweld oproepende media-en andere uitingen (“hate speech”) ten aanzien van minderheidsgroepen in verschillende landen in Afrika (Rwanda, DRC en Burundi) en de laatste jaren in toenemende mate ook in Europa te beheersen en tegen te gaan."

De Clara Meijer Wichmannpenning wordt dit jaar voor de 21e keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren o.a. Maviye Karaman Ince, De Witte Jas, Abdou Mennebhi, Theo van Boven, Arnold Karskens, Mies Bouhuys, Rebecca Gomperts, Britta Böhler, Domenica Ghdei Biidu, Liesbeth Zegveld, Lorie Matulay, El Mouthena (“Wij zijn hier”).  Hayo Meyer en Ewoud Butter (Republiek Allochtonië). Vorig jaar was de prijs voor Marcella Kraay van het Reddingsteam op de Middellandse Zee van Artsen zonder Grenzen. 

Na de penninguitreiking wordt vandaag ook de jaarlijkse Clara Meijer-Wichmann Lezing gehouden. Deze keer wordt de lezing verzorgd door Co van Melle die decennia lang werkzaam is als arts en hulpverlener van daklozen en ongedocumenteerde vluchtelingen.
 
Ter gelegenheid van de 70e verjaardag van de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens zal tevens een korte film “De betekenis van 70 jaar UVRM in de 21e eeuw” worden vertoond naar aanleiding van interviews van mensenrechtendeskundigen door Gabriela Barrios Garrido en Prof Cees Hamelink. Meer informatie bij de Liga voor de Rechten van de Mens. 


Wilt u dat Republiek Allochtonië blijft bestaan? Waardeert u ons vrijwilligerswerk? We kunnen uw steun goed gebruiken. U kunt Republiek Allochtonië steunen en een klein (of groot) bedrag doneren (nu ook via I-deal)

Neem een abonnement op onze dagelijkse nieuwsbrief: Subscribe to Republiek Allochtonië by Email


Meer over clara meijer wichmannpenning, mensenrechten, Radio La Benevolencija.

Delen: