Afschuwelijke terreur verweg voelt en komt akelig dichtbij

In nieuws door Roemer van Oordt op 16-03-2019 | 01:21

50 doden en minstens net zoveel gewonden na een aanslag op twee moskeeën in Christchurch Nieuw-Zeeland. Zoals hoofdredacteur Ewoud Butter op Facebook aangaf: De extreemrechtse aanslagen in Nieuw-Zeeland hebben ook alles te maken met Europa. De motieven waren onder andere om immigratie in Europa (!) te beperken en om duidelijk te maken dat “as long as a white man still lives, they will NEVER conquer our lands and they will never replace our people”.

En een ander motief:
“revenge on the invaders for the hundreds of thousands of death caused by foreign invaders in European lands throughout history … for the enslavement of millions of Europeans taken from their lands by the Islamic slavers … (and) for the thousands of European lives lost to terror attacks throughout European lands.”

Niet ver weg, maar heel dichtbij dus! Veel Reacties, steunbetuigingen en solidariteitsacties

We geven er een paar:

Moskee Alert en Unie van Marokkaanse Moskeeën in Nederland (UMMON)
De Unie van Marokkaanse Moslimorganisaties in Nederland (UMMON) en Moskee Alert hebben met afschuw kennis genomen van de terreuraanslag op twee moskeeën in Christchurch Nieuw-Zeeland, waarbij zeker 40 doden en vele gewonden vielen.

Wij vragen alle moskeeën in Nederland op gepaste wijze stil te staan bij de slachtoffers van deze verschrikkelijke daad en steun te betuigen aan de nabestaanden. We vragen vooral ook moslims in Nederland zich niet te laten provoceren door dit soort gewelddadige extremisten en aan alle burgers van Nederland om gezamenlijke een eenstemmig geluid te laten horen tegen alle vormen van terreur.


Raad van Marokkaanse Moskeeen Nederland (RMMN)
De Raad van Marokkaanse Moskeeen Nederland (RMMN) heeft kennis genomen van de verschrikkelijke terroristische aanslagen op twee moskeeen in Nieuw-Zeeland. Met tientallen doden en vele gewonden. Wij vragen u aandacht te besteden tijdens het vrijdagmiddaggebed aan aan de ongelooflijk laffe daad op volstrekt onschuldige mensen in twee gebedshuizen waar mensen zich juist veilig moesten voelen....

Wij vragen u met uw gedachten bij de slachtoffers en de nabestaanden te zijn. De aanslag is opgeëist door extreem-rechts en kan invloed hebben op Nederland en andere Europese landen. 

Allah zij met ons.


Veiligheidpact tegen Discriminatie
Het Veiligheidspact tegen Discriminatie veroordeelt elke vorm van racistisch en xenofoob geweld zoals de weerzinwekkende aanslag op twee moskeeën in Christ Church, Nieuw Zeeland, afgelopen nacht, waarbij 49 mensen omkwamen en velen gewond raakten

Iedereen - moslims, joden, christenen, boeddhisten en mensen die een andere godsdienst belijden - heeft het recht om in vrijheid en veiligheid zijn religie te beleven, of dat niet (meer) te doen. Dat recht moet gerespecteerd en beschermd worden, waar dan ook ter wereld.

Het Veiligheidspact sluit de rijen om dat recht voor een ieder te verdedigen. Wij leven mee met de nabestaanden van de slachtoffers in Christ Church.

Het het mooi is om te zien dat de gemeenschappen in Nederland gesteund worden door verschillende initiatieven van solidariteit


21 maart Comité
In de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch heeft zich vandaag, 14 maart, een vreselijk drama afgespeeld. Een terrorist heeft een bloedbad aangericht in twee moskeeën. Ten minste 49 mensen werden gedood en 20 gewond. Onze gedachten en ons medeleven gaan uit naar de slachtoers en familieleden!

Vlak ervoor werd er een politiek manifest verspreid. Daarin verklaarde één van de vier verdachten dat hij uit wraak tegen de islamitische "veroveraar" van Europa had gehandeld. Hij schreef dat het een expliciet 'antiislamitische' aanval was en voerde allerlei redenen aan.

Ook in Nederland creëren extreem rechtse partijen een klimaat waarin mensen makkelijker de stap zetten naar geweld jegens vreedzame medeburgers. Christchurch staat niet op zichzelf. In diepe droefenis veroordelen we de aanval in de sterkste bewoordingen. Het laat zien hoe noodzakelijk het is om racisme altijd en overal het hoofd te bieden.

Wij dringen er bij iedereen op aan om aanstaande zaterdag 23 maart samen met tienduizenden mensen over de hele wereld de straat op te gaan en één stem voor vrede en tegen racisme te laten horen. Geef haatzaaiers en racisme geen ruimte meer. In solidariteit en medeleven met de slachtoers in Christchurch, roepen we op om vandaag om 18:00 uur met ons samen een Wake te houden op de DAM, Amsterdam. "

Collectief tegen islamofobie en discriminatie, IOMA, HTIB, TMP, EMCEMO, S.P.E.A.K. en Argan

Zowel landelijke als plaatselijke bestuurders raageerden. Daarbij was vooral de betrokkenheid  van de burgemeesters prominent.  


Solidariteit

Zaterdag: bijeenkomst ter nagedachtenis slachtoffers in Argan (Amsterdam) vanaf 19:00
Zondag: manifestatie op de Dam vanaf 14:00 Programma volgt...


Meer over moslimhaat 


Wilt u dat Republiek Allochtonië blijft bestaan? Waardeert u ons vrijwilligerswerk? We kunnen uw steun goed gebruiken. U kunt Republiek Allochtonië steunen en een klein (of groot) bedrag doneren (nu ook via I-deal)Neem een abonnement op onze dagelijkse nieuwsbrief: Subscribe to Republiek Allochtonië by Email

 

Delen:

Reacties


Jan van der Ven - 27/03/2019 12:56

Je kon er natuurlijk op wachten, volgens een invloedrijke Nieuw-Zeelandse moskeeleider is ‘Christchurch' de schuld van de Joden. In onderstaand filmpje wordt uitgelegd waar dit idee vandaan komt.

https://youtu.be/OVasVStyRMY