2e poging raak: versterkte gebedsoproep Blauwe moskee

In nieuws door Roemer van Oordt op 15-11-2019 | 16:56

Vanmiddag, rond enen, klonk voor het eerst en met een zeer beschaafd volume de versterkte oproep tot het vrijdagmiddaggebed door de Henri Dunantstraat in Amsterdam Nieuw-West. Vorige week mislukte de eerste poging door een 'kwajongensstreek'; de kabel van de geluidsinstallatie was doorgeknipt. Vanmiddag stond ik opnieuw tussen een flink leger aan uitgerukte verslaggevers en -leggers. Woordvoerder Nourdeen Wildeman haalde opgelucht adem, hoewel hij wel naar binnen moest rennen omdat dit keer de versterking wat te lang aanhield en ook het begin van de khutba, de vrijdagpreek nog via de luidsprekers te horen was. Aanvangsproblemen, zullen we maar zeggen.

De afgelopen weken besteedde Republiek Allochtonië veel aandacht aan het voornemen van de Blauwe moskee om de gebedsoproep op vrijdagmiddag  te versterken. Onder meer aan de geschiedenis, de motivatie van bestuur en imams, de reacties van politici, gemeentebestuurders en van buurtbewoners en aan de dreigementen aan het adres van de moskee. Vandaag zag ik geen kwajongens, geen protest, geen wanklank, maar vooral nogal wat ontroerde bezoekers van de moskee. Ze hoorden dit:

Klik hier om de video van de versterkte gebedsoproep (Adhaan) te openen 


Lees meer over dit onderwerp:

Blauwe moskee gaat versterkt oproepen tot het vrijdagmiddaggebed

Primeur in Mokum: 8 november versterkte gebedsoproep Blauwe moskee

Op plan voor versterkte Adhaan volgt bedreiging

Over een versterkte gebedsoproep die door een 'kwajongensstreek' niet klonk

 

Foto Blauwe moskee: Roemer van Oordt (8 november 2019)
Video versterkte oproep: Roemer van Oordt (15 november 2019)

 

Wilt u dat Republiek Allochtonië blijft bestaan? Waardeert u ons vrijwilligerswerk? We kunnen uw steun goed gebruiken. U kunt Republiek Allochtonië steunen en een klein (of groot) bedrag doneren (nu ook via I-deal)


Neem een abonnement op onze dagelijkse nieuwsbrief: Subscribe to Republiek Allochtonië by Email

 


Meer over adhaan, blauwe moskee, gebedsoproep, nourdeen wildeman, versterkt.

Delen: