Marokkanen krijgen ten onrechte de schuld van tragisch ongeval na onjuiste Telegraafberichten

In missers op 03-01-2009 | 17:29

De 19-jarige jongen uit Oegstgeest die op nieuwjaarsochtend zijn dood vondop treinstation Rotterdam Alexander, is niet het slachtoffer van een mensenjacht door Marokkanen zoals eerder door De Telegraaf werd gesuggereerd. De jongen is het slachtoffer geworden van'een tragisch ongeluk', zegt de politie. De onjuiste berichtgeving door De Telegraaf heeft geleid tot Marokkanenbashing op verschillende websites.

TelegraafDe 19-jarige jongen uit Oegstgeest die op nieuwjaarsochtend zijn dood vondop treinstation Rotterdam Alexander, is niet het slachtoffer van een mensenjacht door Marokkanen zoals eerder door De Telegraaf werd gesuggereerd. De jongen is het slachtoffer geworden van'een tragisch ongeluk', zegt de politie. De onjuiste berichtgeving door De Telegraaf heeft geleid tot Marokkanenbashing op verschillende websites.

Een 21-jarige vriend van hetslachtoffer, die zwaargewond raakte, heeft gezegd dat ze met zijntweexc3xabn naar een ruzie toe wilden die aan de overzijde van het stationplaatsvond. Daardoor raakten de jongens afgeleid en hoorden ze eenintercity niet aankomen. Direct na het ongeval stookte De Telegraaf de boel op door te spreken over een 'dodelijkemensenjacht' door volgens getuigen 'Marokkaanse ruziezoekers'. De berichten werden door tal van websites overgenomen, inclusief enkele Belgische sites. De website van Het laatste Nieuws bracht het bericht onder de kop  Marokkaanse bende jaagt feestende jongens de dood in.

Na bestudering van camerabeelden en het horen van 25 getuigen ontkende de politie deze geruchten met kracht. De Telegraaf herstelde de eerdere berichten daarom vandaag door te melden dat uit onderzoek van de politie blijkt dat het slachtoffer en zijn vriend naar een onenigheid toe wilden die even verderop plaatsvond. [Uit een niet door de politie bevestigd ooggetuigenverslag op Campus TV zou het hierbij om een groepen Marokkanen en Bulgaren gaan].

De Telegraaf: "Het gewonde slachtoffer vertelde dat zij hierdoor zo waren afgeleid dat ze de aankomende trein, die overigens nog heeft getoeterd, niet hebben gehoord. Het tweetal blijkt volgens de politie niet te zijn geduwd, geslagen of achtervolgd. Wel blijkt dat het duo, dat oud en nieuw had gevierd in discotheek Outland, ruzie had met een andere groep jongeren. Het blijkt dat de twee groepen, in totaal tien man, tegenover elkaar stonden op het spoor. Toen de trein aanstormde gingen de twee jongens niet op tijd weg."

De Telegraaf vermeldt niet in het laatste bericht niet meer dat eerder ten onrechte is gesuggereerd dat Marokkanen schuldig zouden zijn aan het ongeval. Op verschillende websites, waaronder triest genoeg ook op de tribute-site voor het slachtoffer, is het ongeval aangegrepen voor scheldpartijen op Marokkanen en worden er oproepen gedaan om in actie te komen. Een greep uit de reacties: Bijvoorbeeld de website van Elsevier:

  • Helaas zijn veel te veel Marokkanen een ramp voor ons land
  • Mijn verontwaardigde vrienden, niet alleen hetgebeurde op het spoor maar ook het verdraaien van de waarheid neemtsteeds schokkendere vormen aan. Men (de gezagsdragers) vindt hetinmiddels normaal dat de gewone autochtone Nederlander een speelbal isgeworden van de import, die een verrijking van "onze" cultuur zou zijn.Wel, als die verrijking bestaat uit het verkrachten, verwonden,vermoorden en bestelen van de medemens: WAAROP WACHTEN WIJ DAN? Zijnwij mietjes geworden die alles maar goed (moeten) vinden omdat wij bangzijn voor de "Overheid"? Nee toch?Sluit je aan en stuur een mail aan ..... Dan kunnen wij gezamelijk iets doen hiertegen. Eendracht maakt macht!
  • Wij moeten echt zorgen dat alles wat hier niet hoort met dubbel paspoort gewoon paspoort afnemen en terug.
  • En voor de zoveelste keer wordt Nederland weermet de neus op de confronterende waarheid gedrukt xe2x80" uitzonderingendaargelaten xe2x80" Marokkanen behoren als bevolkingsgroep in dit land nietthuis. Ook het primitieve brabbeltaaltje van opgroeiende jonge Marokkanen is uitermate veelzeggend. Met hun grote bek tegen alles wat Niet-Marokkaans is, is belooft weinig goeds voor de toekomst. Overigens, laten we vooral niet vergeten ook de handen in eigen boezen te steken. Immers,als Burgemeester, Commissarissen van Politie, Regeringsleiders enpolitici in de Tweede Kamer zich uitsloven, om feiten zoveel mogelijkte verhullen, blijft dit Marokkaans kankergezwel ongehinderddoorwoekeren.
  • Als de waarheid moet wijken voor deMultiCulti droom van de linkse volksverlakkers dan is het einde nabij!!(...)  Oog om oog, tand om tand! Schop het zo'tje met de linksevolksverlakkers uit het land!
  • De moeder van alle maatschappelijke problemenwaarmee Nederland momenteel worstelt is de aanwezigheid van eenonverteerbare kluit nutteloze niet-westerse allochtonen.
  • De groep Marokkanen wist volgens haar net op tijdvan het spoor weg te komen en vluchten weg, geen van hen raaktegewond....jammer het had zo mooi kunnen zijn.
  • En dan nog vinden onzevolksvertegenwoordigers het schande dat er een persoon is die hetwangedrag van deze rifapen benoemt. Oprotten naar de rif, en neem deverwekkers van dit schorum mee.

Ook op hyves wordt er driftig op Marokkanen gekankerd:

  • dit SOORT mensen moet op gepakt worden en samen met de complete familienederland uit gezet worden en nooit meer terug komen.dit zijncriminelen die het recht om in nederland te wonen kwijt zijn.stuur zeop deze manier terug dan zullen we is kijken hoe die families danreageren.dit soort mensen zijn lager dan de honden die in hun land opstraat lopen.
  • hang ze maar aan de hoogste boom die viezerikken,die ratten want dat ishet, een rioolrat kun je nog beter hebben dan die lui.maar dat durftden haag niet te zeggen, tegen dit uitschot vd maatschappij.maar zekomen aan de beurt beste mensen, en dat zullen ze weten.

Zie ook: spitsnieuws, het AD of GeenStijl en natuurlijk onder de betreffende Telegraafberichten, hier en hier


Meer over marokkanen, mediamisser, mediamissers, reaguurders.

Delen: