Het is allemaal de schuld van de moslims

In missers door Ewoud Butter op 13-09-2008 | 17:37

Een bezoek aan de websites van de Telegraaf, GeenStijl, Elsevier leert dat de linkse kerk, Marokkanen en moslims de oorzaak zijn van alle problemen zijn in Nederland. Toch heeft links in Nederland nooit een parlementarre meerderheid gehad, vormen Marokkaanse Nederlanders slechts 2% van de bevolking en zijn moslims met 5% van de bevolking een marginele minderheid.

Het lijkt echter een wetmatigheid: naarmate een discussie op een website langer wordt, groeit de kans dat links, Marokkanen of moslims er met de haren bijgesleept worden. Luuk Koelman, columnist op webwereld, noemt het de nieuwe wet van Godwin. De oude wet van Godwin was: 'naarmate online discussies langer worden, nadert de waarschijnlijkheid van een vergelijking met nazi's of Hitler tot één'. Koelman heeft gekeken hoe snel moslims erbij gehaald worden. Hij geeft een aardig rijtje voorbeelden:

                22 augustus. Een berichtje over de Spaanse huizenmarkt. De prijzen zijn gunstig, schrijft De Telegraaf. Dus wie een tweede huis in Spanje wil kopen, moet nu toeslaan. 150 reacties. De zevende reactie is een Godwin Nieuwe Stijl: Spanje? Goed idee want in Nederland "wonen strax alleen maar allochtonen met de hoofd religie Moslim, dankzij Balkenendee 1, 2 ,3 ,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, dictatuur".
"Gratis parkeren voor gehandicapten" kopt Telegraaf.nl diezelfde dag. Een reaguurder vraagt zich af of dergelijke positieve discriminatie zomaar kan. En hopla, daar is deGodwin Nieuwe Stijl weer: "Maak je druk over de reisjes die criminele allochtonen op kosten van de overheid mogen maken, maar niet over deze zaak".
8 augustus. De Telegraaf meldt dat huisartsen,vooral ouderen, steeds vaker hun nachtdiensten uitbesteden. De zevende reaguurder (van de honderd) weet wel waarom: "veel allochtonen komen in het weekend met velen de huisarts post bezoeken."
                Afgelopen maandag: 'Kleinzoon slaat oma halfblind', luidt de kop. Strekking van het artikel: de 18-jarige Roberto, zwaar aan de coke, is niet lief geweest voor zijn grootmoeder.Reaguurder Arthur uit Groningen plaatst dit familiedrama graag in eenbreder maatschappelijk kader: "Ik vrees met grote vreze dat we richtingmoslimstaat gaan."
3 september. De Vrouwencommissie van het Europees parlement vindt dat tv-reclames met daarin domme blondjes van de buis moeten. De spotjes zouden te vernederend zijn. Reaguurder nummer vijf: "help eerst al die vrouwen die worden onderdrukt doormoslims."
19 juli. Minister Donner van Sociale Zaken speelt met het plan de pensioenleeftijdte verhogen van 67 naar 70 jaar. 1121 boze reacties maar liefst. Reaguurder nummer 2 weet direct hoe het zover heeft kunnen komen: "Allereserves en verworvenheden hebben deze lieden verkwanseld aan deislam".
7 juli. Een filmpjevan de Duitse voetballer Schweinsteiger. Na afloop van de verlorenEK-finale probeert hij een journalist te woord te staan. Achter hem hossen Spaanse spelers in polonaise voorbij. Na wat voorspelbare reacties ("oh heerlijk dat die zwijnebesteiger zo belachelijk word gemaakt") is daar reaguurder Seb uit Breda. "Over moslims durven wij geen grapjes te maken maar Duitsers uitlachen kunnen we wel".
19 augustus. Telegraaf bericht dat in Spanje het stripalbum' De roze Lotus', een seksparodie op het Kuifje-album De Blauwe Lotus,wordt verboden. En daar is ie al, reactie nummer 9: "Is de Islam ook in Spanje gekomen?"

Een kort bezoek aan websites als GeenStijl, Elsevier of De Telegraaf leert dat bij het gros van de discussies al snel een beschuldigende vinger gaat naar Marokkanen of links (de linkse kerk of linksmenschen). Zit er nog een student communicatiewetenschappen verlegen om een onderwerp voor een afstudeerscriptie?


Meer over ewoud butter, godwin, islam en media, mediamisser, mediamissers, moslimhaat.

Delen: