En de winnaars van de Dr Kromzwaard Trofee zijn....

In missers door Martijn de Koning op 02-01-2011 | 11:27

Martijn de Koning heeft op zijn weblog Closer bekend gemaakt wat volgens bezoekers van zijn site de beste en slechtste nieuwsberichten en blogs over islam en moslims van 2010 waren. Zij ontvangen de Dr. Kromzwaard Trofee.

Beste blogbericht – Winnaar Abdelhakim

Abdelhakim’s Het Gouden Hoofd is hier de onbedreigde winnaar. Deze categorie kent twee eervolle vermeldingen. Allereerst Hassnae Bouazza die met maar liefst zes stukken in de long list stond. Een tweede eervolle vermelding is voor Linda Duits die onder meer schrijft op DeJaap.nl.

Beste Nieuwsbericht – Winnaar: Religie& filosofie redactie Trouw
Trouw won met minieme voorsprong op Kustaw Bessems. De eervolle vermelding is voor Joke Mat en Laura Starink.

Faalhaas 2010
Slechtste blog – Winnaar: Martien Pennings
Onbedreigde winnaar, de nummer één vanaf de eerste dag, is Martien Pennings met ‘Nazislam, historisch onderbouwd en een politiek wapen’. "Een stuk dat bol staat van de historische onjuistheden, niet te lezen is en beroerd is opgebouwd?"

Slechtste nieuwsbericht – Winnaar: Martijn Koolhoven
Martijn Koolhoven won met een voor de Telegraaf geschreven stuk over de BDSM studio in Rotterdam (inmiddels offline). Rutger Castricum van Geenstijl heeft het verhaal 'hartstikke kapot gechecked'.

Een oneervolle vermelding is hier voor de EO met een reportage die doet vrezen dat EO’s Uitgesproken snel op de vuilnisbelt van de onderzoeksjournalistiek mag.

Lees veel meer op Closer


Meer over blogs, closer, islam, martijn de koning, media, mediamisser, moslims.

Delen: