Terugkijken: Op zoek naar (Mohamed) Rasoel

In achtergronden door Ewoud Butter op 13-08-2017 | 16:18

In 1990 was er veel ophef over het boek De ondergang van Nederland - land van naïeve dwazen. Dit boek was geschreven door ene Mohamed Rasoel, een man die alleen vermomd de pers te woord wilde staan. In werkelijkheid was dit waarschijnlijk de Pakistaanse variétéartiest (Mansoor) Zoka Fatah, die met zijn show ‘De Zoon van Tarzan’ optrad. De man had een strafblad en in de gevangenis gezeten omdat hij verscheidene vrouwen had verkracht.
Rasoel voorspelde onder andere dat Nederlanders hun eigen cultuur zullen opofferen om de islamcultuur te beschermen. Uiteindelijk zullen moslims volgens Rasoel steeds meer hun regels opleggen aan de Nederlanders.

Volgens taalwetenschapper Teun van Dijk had Rasoel het boek niet zelf geschreven maar was hij ingehuurd door de werkelijke schrijver(s) om zich als moslimschrijver voor te doen.Ook meende hij dat de schrijver Gerrit Komrij bij deze affaire was betrokken'.

De Anne Frankstichting deed aangifte tegen Rasoel. Deze werd in 1992 veroordeeld tot 2000 boete gulden wegens opzettelijke belediging van moslims. In 1997 en in 2010 werd Zoka Fatah opnieuw veroordeeld wegens het verkrachten van meerdere vrouwen. In 2010 ook vanwege het produceren van kinderporno.

In 2007 riep de PVV op  om De ondergang van Nederland, het boek van Rasoel op alle middelbare scholen te verspreiden. 

Journalist en documentairemaker Marco de Vries ging in 2013 op zoek naar Rasoel. Hieronder kunt u zijn boeiende documentaire bekijken.

 

Bron foto: screenshot uit documentaire. 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  


Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  
Meer over achtergrond, islamdebat, mohamed rasoel, terugkijken, zomergasten.

Delen:

Reacties


Erik Schaap - 14/08/2017 10:24

'De ondergang van Nederland' is vreemd genoeg in zijn geheel te downloaden via de gerespecteerde Digitale bibliotheek voor de Nederlandse letteren en lijkt daarmee alsnog gelegaliseerd.