Interview van Nadia Moussaid met Stephen Morse die documentaire over Geert Wilders maakte

In achtergronden door De Nieuwe Maan  op 11-10-2017 | 07:58

Nadia Mouassaid, presentatrice van De Nieuwe Maan, sprak met de Amerikaanse regisseur Stephen Morse, die WILDERS, een documentaire maakte over PVV-leider Geert Wilders.
Volgens Morse is het een kritische documentaire geworden en mocht hij Wilders bijna alles vragen.

Pascal Vanenburg trok op joop.nl de neutraliteit van de regaisseur Morse in twijfel. Hij ontdekte dat hij mede-oprichter is van PR- en marketingbureau Skillbridge.

"Dat bedrijf is opgekocht door de firma Andreessen Horowitz. En die firma is weer in handen van, de naam verraadt het al, Benjamin Horowitz, zoon van David Horowitz, oprichter van het Amerikaanse rechts-conservatieve Freedom Center. Die stichting, met een sterke anti-islam en anti-immigratie agenda, is al jaren een van de voornaamste geldschieters van Wilders.

Naar schatting doneerde David Horrowitz in totaal 150.000 dollar aan de PVV-leider. Een fors deel daarvan als bijdrage aan diens proceskosten toen hij terechtstond wegens haatzaaien.

Wiens brood men eet, diens woord men spreekt, luidt een welbekend gezegde. Betekent die directe link met Horowitz dat filmmaker Morse automatisch een eenzijdige film heeft geschoten? Nee, maar hij heeft op zijn minst alle schijn tegen. 

WILDERS is op 11 oktober om 22.55 uur te zien op NPO 2.

Bron interview: facebookpagina de Nieuwe maan


Meer over geert wilders, pvv.

Delen: