dinsdag 19 juni Stad van de tolerantie

Vanaf 19:00 uur bij Stichting Argan, Jan Tooropstraat 6A, Amsterdam

Het debat in Nederland is verhard. De toenemende polarisatie in Amsterdam zorgt ervoor dat gemeenschappen lijnrecht tegenover elkaar staan. Diverse oorzaken liggen hieraan ten grondslag. We krijgen steeds meer te maken met discriminatie en sociale uitsluiting en de tolerantie naar elkaar toe is steeds verder te zoeken. Sterker nog, tolerantie maakt plaats voor wantrouwen en angst. Dit is heel goed zichtbaar als we het hebben over discriminatie jegens moslims in de stad. De spanningen zijn voelbaar. Deze trend is inmiddels overgegaan in fysieke acties. Het bekladden van moskeeën, het afrukken van hoofddoeken en acties van Pegida zijn enkele voorbeelden. Het is tijd dat de toon in zowel het politieke als in het publieke debat gaat veranderen.

Op dinsdag 19 juni organiseert het samenwerkingsverband “Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie en Moskee Alert” een bijeenkomst over de verharding in de samenleving en zal vooral de focus leggen op het thema moslimhaat. We gaan met gesprekspartners uit verschillende sectoren in gesprek over de mogelijkheden om tot een gerichte aanpak tegen moslimhaat te komen.

Het programma bestaat uit inleidingen door Yassin Elforkani en Martijn de Koning waarna Abdou Menehbi namens het ‘Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie’ een manifest gaat presenteren. Vervolgens gaan we in gesprek met o.a. Jan-Bert Vroege (D66), Sofyan Mbarki (PvdA), Simion Blom (Groenlinks), Rachid Abouhrait (Moskee Alert), Ewoud Butter
(Republiek Allochtonië), Saida Derrazi (Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie). So Roustayar (Amsterdam BIJ1). De avond staat onder leiding van Jamal Ezzarqtouni.
Rutger Groot Wassink (wethouder Sociale Zaken, Democratisering en Diversiteit) zal de avond afsluiten met een korte reactie.

Wanneer en waar?

Datum: Dinsdag 19 juni 2018
Tijd: Ontvangst vanaf 19:00 uur – aanvang programma om 19:30 uur tot 21.30 uur
Locatie: Stichting Argan, Jan Tooropstraat 6A, Amsterdam

Aanmelden
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wel is het aantal plekken beperkt, dus belangstellenden kunnen zich aanmelden via n.jemaa@vizea.nl.

Voor meer informatie: VIZEA 020 - 8208130 • EMCEMO 020 - 4288825

Organisatie: “Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie en Moskee Alert”

Delen: