zondag 3 mei 3 MEI: DAG VAN EMPATHIE 2020

ONLINE EVENT van Stichting Nederland Wordt Beter

Op zondag 3 mei 2020, aan de vooravond van de Nationale Herdenking en Bevrijdingsdag, wordt van 15.15-16.30 uur de Dag van Empathie uitgezonden via facebook en op AT5. Met de Dag van Empathie wil Stichting Nederland Wordt Beter in samenwerking met Pakhuis de Zwijger zorgen voor meer respect, begrip en empathie tussen de verschillende groepen in de Nederlandse samenleving.

In een gevarieerd programma met speeches, muziek en poëzie delen Nederlanders hun verhaal met Nederland. Door elkaars verhalen te horen en elkaar beter te leren kennen, ontstaat er meer empathie. De Dag van Empathie is bedoeld om mensen in aanraking te brengen met verhalen van hun stads- en landgenoten, met wie ze wellicht op het eerste gezicht weinig gemeen lijken te hebben. Maar wanneer je elkaar ontmoet, blijk je meer van jezelf in de ander te herkennen dan je dacht. We leggen zo een positieve basis voor een gezamenlijke toekomst voor iedereen in de stad en in de samenleving.
 
Programma
Tijdens de Dag van Empathie 2020 kun je je laten inspireren door toespraken van Romana Vrede (actrice, schrijfster en winnaar de Theo d'Or 2017), Jan van Mersbergen (schrijver en winnaar van de NRC Lezersprijs 2019), Rui Jun Luong (initiatiefnemer Asian Raisins) en Karin van Montfoort & Renske Verhoeven (oud-verpleegkundigen en initiatiefnemers COVID-19 Extra handen). De toespraken worden afgewisseld met live muziek van Iris Kroes (zangeres, harpiste en winnares The Voice of Holland) en Gery Mendes (vocalist, producer en acteur) en poëzie van Babs Franklin Gons (Spoken Word Performer).
 
De avond wordt gepresenteerd door curator, presentator en tafeldame bij De Wereld Draait Door Stephanie Afrifa.
 
Livestream
Tijd: 15.15 – 16.30 uur 

De livestream vanuit Pakhuis de Zwijger vind je op 3 mei via facebook.
De Dag van Empathie is ook live te volgen via AT5 (herhaald om 20.15u.)

Like 3 Mei: Nationale Dag van Empathie op facebook om op de hoogte te blijven van updates en toekomstige events.

Meer info:
www.dagvanempathie.nl
info@dagvanempathie.nl

Kijk ook op de website van de organisator: Stichting Nederland Wordt Beter

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

Pakhuis de Zwijger
We Promise
VSBfonds
Alle Kleuren Oost
Operatie Periscoop
Swazoom
Gemeente Amsterdam

 

Delen: