SMN waarschuwt: ontwikkelingen in Marokko hebben groeiende impact op Marokkaanse Nederlanders

28 mei 2017 | 12:44

Het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) maakt zich zorgen over de effecten die de spanningen in Marokko hebben op de verhoudingen tussen Marokkaanse Nederlanders in Nederland. Dat heeft het SMN in een persbericht laten weten.

Eerder deze maand waarschuwden drie andere Marokkaans Nederlandse organisaties al voor bemoeienis van de Marokkaanse overheid met Marokkaanse Nederlanders.

Sinds oktober vorig jaar wordt in de Rif (Noord-Marokko) geprotesteerd tegen de wijze waarop het gebied door de Marokkaanse overheid wordt behandeld. Aanleiding hiervan was de dood van visverkoper Mohsin Fikri, die het leven heeft gelaten nadat hij door een persmechanisme van een vuilniswagen is geplet. De demonstranten houden hiervoor de autoriteiten verantwoordelijk en eisen verbetering van hun sociaal-economische omstandigheden. Het SMN laat in de persverklaring weten:

Een groeiend deel van de Marokkaanse gemeenschap is betrokken bij de situatie in Noord-Marokko. Via sociale media volgen en bespreken zij de laatste updates. Daarnaast worden protestacties gehouden om aandacht te vragen voor de eisen van de lokale bevolking. Het SMN constateert een groeiende impact van de ontwikkelingen in Noord-Marokko op Marokkaanse Nederlanders. Dit wordt versterkt doordat het vreedzame karakter van de protesten, sinds gisteren [vrijdag] is verstoord. In de stad Al Hoceima, waar massale demonstraties werden gehouden, vonden harde confrontaties plaats tussen ordediensten en burgers. Ook melden verschillende bronnen een golf van arrestaties onder demonstraten en activisten.

Het SMN maakt zich zorgen over de escalerende situatie in Noord-Marokko en de weerslag ervan op Marokkaanse Nederlanders. Wij roepen mensen op, die begaan zijn met de situatie in de Rif, om op een waardige manier hun solidariteit te uiten. Dit gelet op de aangekondigde protestactie morgen bij de Marokkaanse ambassade.

Zie ook: 

Marokkaans Nederlandse organisaties: geen inmenging door Marokkaanse overheid in Nederland

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 

 

Reacties

Geen reacties geplaatst.

Laat een reactie achter

Op deze weblog worden reacties gemodereerd. Hierdoor zullen reacties pas verschijnen als de auteur ze heeft goedgekeurd.

Plaats een reactie op het artikel 'SMN waarschuwt: ontwikkelingen in Marokko hebben groeiende impact op Marokkaanse Nederlanders'

CAPTCHA Image Reload Image
Type bovenstaande letters hieronder:Aanmelden nieuwsbrief

Ruim 2100 personen en instellingen zijn geabonneerd op de tweewekelijkse nieuwsbrief van de Republiek Allochtonië. Wilt u ook een abonnement op de nieuwsbrief? Vul dan hieronder uw emailadres in.

Aanmelden voor de nieuwsbrief van Republiek Allochtonië

Of neem een abonnement op de dagelijkse nieuwsbrief.

Zoeken op trefwoord

Over republiek Allochtonië

Agenda

Achtergronddossiers

Meest gelezen blogs

Banners

  • Polderislam
  • Doneren
  • Ewoud Butter

Laatste reacties

Archief


Republiek Allochtonië