SMN vraagt premier Rutte afstand te nemen van racistische uitlatingen van Wilders

14 maart 2014 | 12:13

Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) roept minister-president Mark Rutte op expliciet afstand van te nemen "de racistische uitlatingen van Wilders". Dat laat het SMN weten in een persbericht.

Geert Wilders verklaarde deze week op een Haagse markt: 'De PVV stemmers stemmen voor 'een veiliger, een socialer en een... nou ja, in ieder geval een stad met minder lasten en als het even kan ook wat minder Marokkanen.'

Het  (SMN) is geschrokken van deze uitlatingen die volgens het adviesorgaan racistisch zijn. Het SMN schrijft: "Met de uitspraak van Geert Wilders sluit de PVV overduidelijk een minderheidsgroep uit van de Nederlandse samenleving. Hiermee laat hij zijn ware gezicht zien. In Wilders optiek bestaat in een samenleving geen plaats voor Marokkaanse Nederlanders."

Volgens het SMN hebben SP-leider Roemer en PvdA voorzitter Spekman zich terecht gekeerd tegen deze discriminerende uitspraken. Het SMN roept minister-president Mark Rutte en andere leiders van politieke partijen op hier expliciet afstand van te nemen.

Ook roept het SMN Haagse burgers op bij de komende gemeenteraadsverkiezingen te laten zien dat er in Den Haag geen plek is voor deze racistische partij.

 

Meer over de gemeenteraadsverkiezingen op dit blog hier

 

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen 

Reacties

Geen reacties geplaatst.

Laat een reactie achter

Op deze weblog worden reacties gemodereerd. Hierdoor zullen reacties pas verschijnen als de auteur ze heeft goedgekeurd.

Plaats een reactie op het artikel 'SMN vraagt premier Rutte afstand te nemen van racistische uitlatingen van Wilders'

CAPTCHA Image Reload Image
Type bovenstaande letters hieronder:Aanmelden nieuwsbrief

Ruim 2100 personen en instellingen zijn geabonneerd op de tweewekelijkse nieuwsbrief van de Republiek Allochtonië. Wilt u ook een abonnement op de nieuwsbrief? Vul dan hieronder uw emailadres in.

Aanmelden voor de nieuwsbrief van Republiek Allochtonië

Of neem een abonnement op de dagelijkse nieuwsbrief.

Zoeken op trefwoord

Over republiek Allochtonië

Agenda

Achtergronddossiers

Meest gelezen blogs

Banners

  • Polderislam
  • Doneren
  • Ewoud Butter

Laatste reacties

Archief


Republiek Allochtonië