CIDI en MIND willen actie tegen extreemrechtse lijsten na bericht op Republiek Allochtonië

29 april 2017 | 09:54

Deze week publiceerde Ewoud Butter op Republiek Allochtonië een artikel over Nederlands Alt Right en Forum voor Democratie. In dit artikel werd ook verwezen naar een lijst met joodse Nederlanders en een lijst met "volksvijanden" op de site Altrechts.com, een extreemrechtse site die tot voor kort door het leven ging als frissekijk.info. Deze site kan sinds vrijdag de hoeveelheid belangstelling niet aan en is offline.

De lijsten met joden en volksvijanden bestaan al een aantal jaren en zijn ook eerder beschreven in artikelen op deze en andere sites. Die aandacht leidde twee jaar geleden al eens tot een hack van de site Altrechts (destijds nog frissekijk.info) door ene 'Rastaman'. Het Meldpunt Internetdiscriminatie (MiND) laat het NRC weten dat er langer strafrechtelijk onderzoek wordt gedaan. Het OM wil dat niet bevestigen. 

Het artikel van Ewoud Butter over het Nederlandse Alt Right leidde tot hernieuwde aandacht voor de lijsten, die op grote schaal via sociale media werden gedeeld, en tot meldingen bij MiND en het CIDI. Deze laatste organisatie wil nu dat de site, die gebruik zou maken van Amerikaanse hosting in Panama, wordt verboden of geblokkeerd. 

Een lid van Erkenbrand, de andere organisatie die in het artikel op Republiek Allochtonië werd genoemd, laat via twitter weten geen banden met de site Alrechts.com te hebben. 

Lees meer:


Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.
 

Republiek Allochtonië wordt grotendeels op vrijwillige basis onderhouden. Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!

 

Reacties

Geen reacties geplaatst.

Laat een reactie achter

Op deze weblog worden reacties gemodereerd. Hierdoor zullen reacties pas verschijnen als de auteur ze heeft goedgekeurd.

Plaats een reactie op het artikel 'CIDI en MIND willen actie tegen extreemrechtse lijsten na bericht op Republiek Allochtonië'

CAPTCHA Image Reload Image
Type bovenstaande letters hieronder:Aanmelden nieuwsbrief

Ruim 2100 personen en instellingen zijn geabonneerd op de tweewekelijkse nieuwsbrief van de Republiek Allochtonië. Wilt u ook een abonnement op de nieuwsbrief? Vul dan hieronder uw emailadres in.

Aanmelden voor de nieuwsbrief van Republiek Allochtonië

Of neem een abonnement op de dagelijkse nieuwsbrief.

Zoeken op trefwoord

Over republiek Allochtonië

Achtergronddossiers

Meest gelezen blogs

Banners

  • Polderislam
  • Doneren
  • Ewoud Butter

Laatste reacties

Archief


Republiek Allochtonië