Rol, maatschappelijk belang en toekomst zelforganisaties

In opinie door Roemer van Oordt op 09-11-2012 | 22:44

Naar aanleiding van de nieuwe subsidieregeling van de gemeente Amsterdam en de onduidelijkheid over de toekomst van zelforganisaties - met name die van etnische minderheden - organiseert een breed scala aan belanghebbende organisaties op woensdagavond 14 november een debat met vertegenwoordigers van politieke partijen.

Programma
19.30 uur     Inloop met koffie/thee
19.45 uur     Opening van de avond door Abdellah Tallal
20.00 uur     Toespraak van Mustafa Ayranci namens de samenwerkende organisaties
20.15 uur     Debat met fractieleden van PvdA, GroenLinks, VVD, CDA, D‘66 en SP o.l.v. Roemer van Oordt
21.30 uur     Afsluiting formele gedeelte van de avond

14 november 2012/ 19.30 uur - 21.30 uur/ HTIB, 1e Weteringplantsoen 2c, Amsterdam

Organisatoren
IOMA, Aknarij, Emcemo, HTIB, AKM, HTDB, Stichting Ibno Khaldoun, Stichting Al Maarif, Marokkaanse Vereniging Fath, STOC, Sphinx Art Productions/ Cinema Arabe in de buurt en COC.

Voor meer informatie over of aanmelding voor dit debat kunt u contact opnemen via:
emcemo1@gmail.com of info@htib.nl tel: 020-4288825 (Emcemo) of 06–22202879 (Mustafa Ayranci, HTIB)

Verklaring van de samenwerkende organisaties: hier

Zie ook: Migrantenorganisaties protesteren tegen nieuwe subsidieregels


Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.


 


Meer over abdellah tallal, debat, migranten, mustafa ayranci, politieke partijen, roemer van oordt, sip, zelforganisaties.

Delen:

Reacties


Jan Beerenhout azn - 10/11/2012 16:49

Is de toekomst van zelforganisaties van/voor immigranten onduidelijk? Ik denk van niet. Zij worden overbodig, resp. blijven nuttig voor een steeds kleinere groep. Als je kijkt naar de zelforganisaties in b.v. Australie en Nieuw-Zeeland die geemigreerde Nederlanders (350.000 in Australie, net zoveel als Turken hier) daar tussen 1955-1965 kenden, zie je dat naarmate de integratie in tijd voortschrijdt de zelforganisaties overbodig worden. Van de 65 Nederlandstalige krantjes die in Australie in 1965 bestonden zijn er nog drie over, en die verschijnen voor 70% in het Engels... Onlangs zei de voorzitter van het IOT dat de Turkse zelforganisaties in den beginne een warme beschermende mantel om de Turkse immigrant hadden gevouwen, maar dat zij (nu) ook als een segregerend reservaat zijn gaan werken ; zij hebben Turkse immigranten ervan weerhouden om sociale netwerken in de Nederlandse samenleving op te bouwen. Wat willen de na-oorlogse immigranten zelf? Een Turkse afsdeling van Natuurmonumenten of het Rode Kruis, of gewoon rechtstreeks daarin deelnemen? En wat hebben immigranten voor de door hen gewenste zelforganisaties zelf over. (2x zelf) Ik ben benieuwd.