Amsterdam presenteert film over aanpak radicalisering

18 juli 2011 | 10:57

De Informatiehuishouding Radicalisering (IHH) van de gemeente Amsterdam heeft een mini-documentaire laten maken over de Amsterdamse aanpak van radicalisering. In de documentaire worden verschillende activiteiten van de aanpak in beeld gebracht. Zo is te zien wat er gebeurt tijdens de trainingen waarin docenten en jongerenwerkers worden getraind in het herkennen van voornamelijk islamitische radicalisering. Verder vertellen verschillende mensen over hun ervaringen met radicalisering en met de activiteiten en richt de burgemeester zich tot de kijker.

Het landelijke Actieplan Polarisatie en Radicalisering 2007-2011 (pdf) loopt dit jaar ten einde. Zowel landelijk als in verschillende gemeenten wordt dit jaar de aanpak van radicalisering geëvalueerd.

Meer over de Amsterdamse aanpak van radicalisering vindt u hier.

Een overzicht van recent onderzoek naar radicalisering vindt u hier in de databank onderzoek integratie. Meer artikelen over radicalisering op dit weblog vindt u hier

Bekijk de Amsterdamse film hieronder.

 

 

Amsterdam Tegen Radicalisering from MoMa Productions on Vimeo.

Reacties

Geen reacties geplaatst.

Laat een reactie achter

Op deze weblog worden reacties gemodereerd. Hierdoor zullen reacties pas verschijnen als de auteur ze heeft goedgekeurd.

Plaats een reactie op het artikel 'Amsterdam presenteert film over aanpak radicalisering'

CAPTCHA Image Reload Image
Type bovenstaande letters hieronder:Aanmelden nieuwsbrief

Ruim 2100 personen en instellingen zijn geabonneerd op de tweewekelijkse nieuwsbrief van de Republiek Allochtonië. Wilt u ook een abonnement op de nieuwsbrief? Vul dan hieronder uw emailadres in.

Aanmelden voor de nieuwsbrief van Republiek Allochtonië

Of neem een abonnement op de dagelijkse nieuwsbrief.

Zoeken op trefwoord

Over republiek Allochtonië

Achtergronddossiers

Meest gelezen blogs

Banners

  • Polderislam
  • Doneren
  • Ewoud Butter

Laatste reacties

Archief


Republiek Allochtonië