Gezocht: redactieleden, onderzoekers, factcheckers

Republiek Allochtonië ontstond in 2005 uit onvrede over de hijgerige en vaak ongenuanceerde wijze waarop over het integratiedebat verslag wordt gedaan. We besteden  daarom relatief veel aandacht aan achtergronden, feiten en onderzoek, maar ook aan meningen die in de reguliere media minder vaak gehoord worden. 

De afgelopen jaren hebben naar schatting ruim 600 mensen één of meerdere bijdragen aan het blog geleverd. Tot de auteurs behoren veel bekende en minder bekende wetenschappers, journalisten, activisten, politici en beleidsmakers. Een overzicht van de auteurs sinds 2010 vind je hier: http://www.republiekallochtonie.nl/auteurs  
 
We zijn nu op zoek naar versterking.We zijn op zoek naar versterking. Onderzoekers die de resultaten van hun onderzoek met een breder publiek willen delen zijn van harte welkom, maar we zoeken ook mensen die uitspraken van politici of anderen willen factchecken of zo nu en dan een achtergrondartikel of een nieuwsberichtje willen schrijven. 
Republiek Allochtonië wordt grotendeels op vrijwillige basis onderhouden. Een vet salaris kunnen we daarom niet bieden, maar wel een podium dat goed gelezen door een breed publiek met relatief veel wetenschappers, beleidsmakers, politici, journalisten en vertegenwoordigers van tal van maatschappelijke organisaties. 

Interesse? Stuur een mailtje aan Ewoud Butter via: info@republiekallochtonie.nl