Terugkijken: Danny Ghosen sprak niqaabdraagsters in Birmingham

17 mei 2017 | 15:57

In november 2016 nam de Tweede Kamer een wetsvoorstel aan voor een gedeeltelijk verbod op gezichtsbedekking, waaronder de niqaab. Dit verbod op het dragen van gezichtsbedekkende kleding in het onderwijs, openbaar vervoer, overheidsgebouwen en de zorg wordt definitief wanneer de Eerste Kamer ermee instemt. Dat is nog niet gebeurd.
Om de Eerste Kamer te beïnvloeden schreef de werkgroep Blijf van mijn Niqaab af een brandbrief. Het NTR programma Nieuwe Maan besteedde al twee keer aandacht aan het onderwerp.

Gisteren werd het bezoek van Danny Ghosen aan Birmingham uitgezonden. In Birmingham lopen relatief veel vrouwen in Niqaab. Ghosen sprak er enkele, waaronder ook twee Nederlandse vrouwen.  

 

Eerder was Karima Rahmani van werkgroep ‘Blijf van mijn niqaab af’ te gast in De Nieuwe Maan. Die aflevering is hier terug te zien.

De brandbrief van deze werkgroep vindt u hier.

De stand van zaken rond de besluitvorming in de Eerste Kamer vindt u hier.

Het onderwerp staat al enkele jaren, sinds het eerste kabinet Rutte, op de agenda. Lees bijvoorbeeld dit stuk uit 2012: Argumenten voor of tegen het boerkaverbod. 

In 2015 schreef de werkgroep ook al een brandbrief, lees deze hier

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 

Reacties

Kleding dragen die je wilt is een mensenrecht, EVRM gestaafd, dus deze discussie wordt bij voorbaat al gewonnen door diegenen die het dragen van een nikaab willen toestaan.
Daarbij dient zich een andere vraag aan: wordt dit recht alleen toegekend aan hen die zich beroepen op een religieuze overtuiging of is dit recht toegestaan aan iedereen, ongeacht de achterliggende reden of overtuiging? Is een overheid bevoegd en/ of competent om een verschil te maken in de reden om op een paspoortfoto een hoofddoek, tulband, dan wel een muts te dragen?
Mijn paspoortfoto werd door de gemeente Amsterdam afgewezen om reden dat ik op deze foto een muts draag, terwijl ik, bij navraag om de reden van het dragen van die muts op de foto, geen 'geldige' geloofsovetuiging te berde kon brengen. Op deze manier ontstaat er opnieuw een situatie van ongelijke behandeling.

Geplaatst door: Hans Naaktloper | 21 mei 2017 om 16:57

Laat een reactie achter

Op deze weblog worden reacties gemodereerd. Hierdoor zullen reacties pas verschijnen als de auteur ze heeft goedgekeurd.

Plaats een reactie op het artikel 'Terugkijken: Danny Ghosen sprak niqaabdraagsters in Birmingham'

CAPTCHA Image Reload Image
Type bovenstaande letters hieronder:Aanmelden nieuwsbrief

Ruim 2100 personen en instellingen zijn geabonneerd op de tweewekelijkse nieuwsbrief van de Republiek Allochtonië. Wilt u ook een abonnement op de nieuwsbrief? Vul dan hieronder uw emailadres in.

Aanmelden voor de nieuwsbrief van Republiek Allochtonië

Of neem een abonnement op de dagelijkse nieuwsbrief.

Zoeken op trefwoord

Over republiek Allochtonië

Achtergronddossiers

Meest gelezen blogs

Banners

  • Polderislam
  • Doneren
  • Ewoud Butter

Laatste reacties

Archief


Republiek Allochtonië