Ruim 200 factchecks op Stellingchecker kunnen behulpzaam zijn als kieshulp

14 maart 2017 | 15:59

Een paar weken nadat we begonnen zijn, staan er inmiddels 215 factchecks van onszelf en de diverse andere factcheckers (Journalistieke opleidingen, bloggers, Volkskrant, NRC) op Stellingchecker.nl

Deze in totaal ruim 200 factchecks geven een goed beeld van wat er de afgelopen periode is besproken, en geven een overzichtelijk beeld wat er in Nederland gefactcheckt is. Soms wordt ook duidelijk dat in enkele gevallen een uitspraak door verschillende factcheckers op uiteenlopende manieren wordt geinterpreteerd. 

StellingChecker biedt de mogelijkheid om gericht in deze stellingen te zoeken en kan daarom ook helpen als kieshulp. Wil je weten welke stellingen er gecheckt zijn van de VVD, of op het gebied van economie of immigratie? Of wil je bekijken wat er gecheckt is van Jesse Klaver of Geert Wilders? In de zoekschermen zijn de overzichten zo opgeroepen, en kan je kijken hoe de diverse partijen en politici op voor jou belangrijke terreinen scoren.

Na de verkiezingen gaan StellingChecker.nl en haar vrijwilligers verder met de site en worden zo een permanente crowd sourced factchecker die de vinger aan de pols houdt bij claims door politici en media. Iedereen kan zich aanmelden en meedoen!

StellingChecker is een initiatief van sargasso.nl en republiekallochtonië.nl

 

Meer over artikelen over de Tweede Kamerverkiezingen leest u hier

Ewoud Butter is politicoloog en hoofdredacteur van Republiek Allochtonië. Meer van Ewoud op zijn blog, op deze site of volg hem op twitter

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.

Republiek Allochtonië wordt op vrijwillige basis onderhouden. Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!

 

 

Reacties

Geen reacties geplaatst.

Laat een reactie achter

Op deze weblog worden reacties gemodereerd. Hierdoor zullen reacties pas verschijnen als de auteur ze heeft goedgekeurd.

Plaats een reactie op het artikel 'Ruim 200 factchecks op Stellingchecker kunnen behulpzaam zijn als kieshulp'

CAPTCHA Image Reload Image
Type bovenstaande letters hieronder:Aanmelden nieuwsbrief

Ruim 2100 personen en instellingen zijn geabonneerd op de tweewekelijkse nieuwsbrief van de Republiek Allochtonië. Wilt u ook een abonnement op de nieuwsbrief? Vul dan hieronder uw emailadres in.

Aanmelden voor de nieuwsbrief van Republiek Allochtonië

Of neem een abonnement op de dagelijkse nieuwsbrief.

Zoeken op trefwoord

Over republiek Allochtonië

Agenda

Achtergronddossiers

Meest gelezen blogs

Banners

  • Polderislam
  • Doneren
  • Ewoud Butter

Laatste reacties

Archief


Republiek Allochtonië