Nieuwe serie voorstellingen van De Gesluierde Monologen

04 december 2015 | 08:38

Gisteren begon een nieuwe reeks van de voorstelling De Gesluierde Monologen. Tot eind januari 2016 is de voorstelling van Adelheid Roosen weer te zien met de actrices Oya Capelle, Nazmiye Oral, Meral Polat en de saz-spelers Seval Okyay en Sercan Engin.

De eerste voorstelling van Gesluierde Monologen was op 11 december 2003 in De Brakke Grond, Amsterdam. Sindsdien is er in vier talen gespeeld in respectievelijk Berlijn, Ankara, New York, Yale, Boston en Avignon. Readings van het stuk werden gehouden in Caïro en Amman. In januari 2013 was de voorstelling terug in Amsterdam met een speciale jubileumeditie.

De in Nederland wonende vrouw met moslim achtergrond staat, gewild of ongewild, veel in de belangstelling. Maar wat weten we nou wérkelijk van haar?
Dat is wat Adelheid Roosen zich afvroeg. Wanneer verdiepen we ons in hun verhalen, hun rituelen, hun schoonheid en hun pijn? Om een heldere zachte blik op de ander te werpen, ging Adelheid in Nederland op pad en interviewde vele vrouwen. Allen in een moslimland geboren, maar inmiddels wonend in Nederland.

Het resultaat van deze interviews is verwerkt in twaalf indringende en intieme monologen. De monologen worden vertolkt door vrouwen afkomstig uit een moslimcultuur. Zij worden muzikaal begeleid door een Turkse saz-speelster.

De speellijst kunt u hier zien. Hieronder de trailer. Meer info hier

 

Meer over vrouwenemancipatie op dit blog hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen


Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.

 

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!


Reacties

Geen reacties geplaatst.

Laat een reactie achter

Op deze weblog worden reacties gemodereerd. Hierdoor zullen reacties pas verschijnen als de auteur ze heeft goedgekeurd.

Plaats een reactie op het artikel 'Nieuwe serie voorstellingen van De Gesluierde Monologen'

CAPTCHA Image Reload Image
Type bovenstaande letters hieronder:Aanmelden nieuwsbrief

Ruim 2100 personen en instellingen zijn geabonneerd op de tweewekelijkse nieuwsbrief van de Republiek Allochtonië. Wilt u ook een abonnement op de nieuwsbrief? Vul dan hieronder uw emailadres in.

Aanmelden voor de nieuwsbrief van Republiek Allochtonië

Of neem een abonnement op de dagelijkse nieuwsbrief.

Zoeken op trefwoord

Over republiek Allochtonië

Achtergronddossiers

Meest gelezen blogs

Banners

  • Polderislam
  • Doneren
  • Ewoud Butter

Laatste reacties

Archief


Republiek Allochtonië