Demonstranten willen zaterdag steun betuigen aan protest in de Rif

16 juni 2017 | 07:50

dummy

Op zaterdag houdt Rif Alert! een landelijke demonstratie voor de vrijlating van de politieke gevangenen van de Hirak (Protestbeweging in de Rif) in Noord-Marokko. Nederlandse regering wordt ook gevraagd stelling te nemen tegen de toenemende intimidatie van Marokkaans-Nederlandse sympathisanten.

De protestmars begint op de Dam vanaf 15.30 uur en eindigt op het Museumplein rond 18.00 uur.

De initiatiefnemers schrijven in een persbericht:

Met deze protestactie willen wij lawaai maken tegen het beleid van de Marokkaanse overheid, die sinds 26 mei tientallen activisten heeft opgepakt en ontvoerd. Deze praktijken, die helaas nog steeds doorgaan, zijn een regelrechte schending van de mensenrechten. De zware straffen die vandaag zijn uitgesproken waarbij 25 demonstranten zijn veroordeeld tot 18 maanden cel elk en 7 anderen voorwaardelijke gevangenisstraffen kregen tussen 2 en 6 maanden, maken duidelijk hoe ernstig de mensenrechtensituatie in Marokko is.

Met de demonstratie willen we ook de Nederlandse regering vragen stelling te nemen tegen de toenemende intimidatie van Marokkaans-Nederlandse sympathisanten van de Hirak en voor hun vrijheid en veiligheid op te komen wanneer zij zich in Marokko bevinden. 

Op de demonstratie spreken verschillende vertegenwoordigers van de politiek, Amnesty International en FNV. De protestactie wordt afgesloten met muziek van Ba Rachid en gedichten van Ahmed Essadki.

 

Zie ook:

Rif Alert vraagt Nederland stelling te nemen tegen lange arm van Rabat

Factsheet over de situatie in De Rif

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 

 

Reacties

Geen reacties geplaatst.

Laat een reactie achter

Op deze weblog worden reacties gemodereerd. Hierdoor zullen reacties pas verschijnen als de auteur ze heeft goedgekeurd.

Plaats een reactie op het artikel 'Demonstranten willen zaterdag steun betuigen aan protest in de Rif'

CAPTCHA Image Reload Image
Type bovenstaande letters hieronder:Aanmelden nieuwsbrief

Ruim 2100 personen en instellingen zijn geabonneerd op de tweewekelijkse nieuwsbrief van de Republiek Allochtonië. Wilt u ook een abonnement op de nieuwsbrief? Vul dan hieronder uw emailadres in.

Aanmelden voor de nieuwsbrief van Republiek Allochtonië

Of neem een abonnement op de dagelijkse nieuwsbrief.

Zoeken op trefwoord

Over republiek Allochtonië

Agenda

Achtergronddossiers

Meest gelezen blogs

Banners

  • Polderislam
  • Doneren
  • Ewoud Butter

Laatste reacties

Archief


Republiek Allochtonië