Europese conferentie Tuning in to Diversity 2011

In opinie op 21-04-2011 | 14:25

Vrijdag 27 mei 2011 organiseert Mira Media in Theater Concordia Den Haag de Europese conferentie Tuning in to Diversity 2011, Social media and community media, new opportunities for an independent (immigrant) voice in the public debate.

Wat kunnen we leren van de gebeurtenissen in de Arabische wereld en de wijze van nieuwsvoorziening daarover? Hoe kunnen maatschappelijke organisaties en etnisch culturele groepen sociale media het beste inzetten om standpunten te communiceren en nog zichtbaarder en hoorbaarder te worden in het publiek debat? Deze vragen komen aan de orde tijdens de Europese conferentie Tuning in to Diversity 2011.

Tijdens Tuning in to Diversity 2011 komen de volgende onderwerpen aan de orde:

1. New lobby strategies for immigrant organizations;
2. New role of ethnic community media;
3. Intercultural dialogue and cooperation between immigrant groups and mainstream media;
4. The use of social and community media in support of intercultural dialogue and active participation of citizens in multicultural neighbourhoods.

Tuning in to Diversity 2011 richt zich op: “new opportunities for an independent (immigrant) voice in the public debate”. Het programma bestaat uit de presentatie van praktische toepassingen van social en community media uit binnen en buitenland. Mira Media is er in geslaagd voorbeelden te selecteren die als eye-opener en inspiratie kunnen dienen voor Nederlandse organisaties. Zo zijn er presentaties van het NOS-journaal (Nederland), Global Voices (internationaal) o.v., New America Media en America’s Voice uit de USA en Les Indivisibles uit Frankrijk, the ROMA website Kaskosan uit Hongarije, het Tactical Technology Collective (Internationaal) o.v., en the New Londoners uit Engeland. Dit zijn projecten en initiatieven die laten zien op welke wijze social media kunnen worden gebruikt om effectief onderdeel uit te maken van het publieke debat en eigen informatie verzorgen vanuit de multiculturele samenleving. (programma in attachment!)

Deelname: 100 Euro (inclusief lunch)
Aanmelden voor 6 mei 2011 bij Spyros Papastamatiou
Email: S.Papastamatiou@miramedia.nl
Telefoon: 030 2302240

Tuning in to Diversity 2011 is bedoeld voor vertegenwoordigers van multiculturele organisaties, organisaties van etnisch culturele minderheidsgroepen die nieuwe media strategisch willen inzetten om hun stem te laten horen en een actievere rol te spelen in het publieke debat. De conferentie wordt bijgewoond door ruim 70 vertegenwoordigers uit andere EU-landen. De voertaal in de Tuning in to Diversity 2011 is daarom Engels.

Meld je snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt.

(ingezonden bericht)


Meer over diversity, mira media, social media.

Delen:

Reageer