Stichting Maruf wint het Roze Lieverdje 2018

In nieuws door Brahim op 14-02-2018 | 21:39

Stichting Maruf, het platform voor queer moslims, heeft het Roze Lieverdje 2018 gekregen. Deze prijs wordt door GroenLinks Amsterdam tweejaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor LHBTI+ emancipatie in Amsterdam.

GroenLinks-lijsttrekker Rutger Groot Wassink:

“Zolang er nog geweld of discriminatie tegen LHBTI+’ers bestaat moeten we mensen die voor hun positieverbetering opkomen een hart onder de riem steken. Met deze prijs willen we mensen of organisaties die zich hiervoor inzetten, feestelijk in het zonnetje zetten.”

Stichting Maruf biedt een veilige ontmoetingsplek voor queer moslims waar hun geloof en seksuele of genderidentiteit samen kunnen gaan. Juryvoorzitter van het Roze Lieverdje Tirza de Fockert:

“Deze organisatie spant zich al vijf jaar in voor een groep Amsterdammers die vaak kampt met discriminatie binnen meerdere gemeenschappen. Oprichters Dounia Jari en Dino Suhonic geven deze biculturele groep LHBTI+’ers een veilige haven en begeleiden ze naar zelfacceptatie. Tegelijk zoeken ze de verbinding met andere groepen in de samenleving en komen ook in het publieke debat op voor de rechten van queer moslims.”

Behalve stichting Maruf waren voor het Roze Lieverdje ook drie andere sterke kandidaten genomineerd: transrechtenactiviste Ana Paula Lima, roze predikant Wielie Elhorst en de oprichter van Pink Marrakesh Nassiri Belaraj. Nadat de jury de vier genomineerden bekend maakte, konden mensen stemmen op hun favoriete kandidaat. Uiteindelijk brachten meer dan 1000 Amsterdammers hun stem uit. Eerdere winnaars van de prijs waren politiewoordvoerder Ellie Lust, cabaretière Dolly Bellefleur en dragqueen Lady Galore.

Bron: GroenLinks Amsterdam

Zie ook berichten van Maruf en Dino Suhonic, waaronder:

 

Waardeert u ons werk? U kunt Republiek Allochtonië steunen en een klein (of groot) bedrag doneren

 


Meer over homos, lhbt, maruf, roze lieverdje.

Delen: