vrijdag 16 februari Vijfde Cola Debrot-lezing door schrijver Stephan Sanders

19.00 tot 20.00 uur op de 7de etage van de Centrale Openbare Bibliotheek, Oosterdokskade 143, 1011DL Amsterdam.

De Caraïben worden vaak gezien als gebied waar racisme niet of nauwelijks een rol speelt en verschillende bevolkingsgroepen moeiteloos met elkaar samenleven. Maar is dat wel zo? Dit onderwerp staat centraal tijdens de Vijfde Cola Debrot-lezing op vrijdag 16 februari in de Centrale OBA.

De lezing van Werkgroep Caraïbische Letteren wordt deze keer gegeven door de schrijver, essayist en presentator Stephan Sanders (Haarlem, 1961). Hij zal het hebben over ‘het voorbeeld van de Cariben’, een verhaal over een gebied ter wereld waar het gemengde, de creoliteit de essentie van de samenleving uitmaakt, maar waar van de andere kant ook een heel fijnzinnig racisme voortwoekert, voor elk kleurtype wel één, waardoor het sprookje van het probleemloze multiculturele voorbeeld ook hevig wordt verstoord. Met andere woorden: het gebied valt niet te vangen in zwart/wit.

Sanders studeerde vanaf 1979 filosofie en politieke wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Samen met Anil Ramdas maakte hij in de jaren 1997-2000 het VPRO televisieprogramma Het blauwe licht. Hij schreef essaybundels en prozaboeken. In zijn boek over Almere ‘Iets meer dan een seizoen beschreef Sanders zijn vriendschap met de inmiddels overleden Amil Ramdas, een uitgesproken liefhebber van Almere. Hij publiceert regelmatig onder meer in De Groene, Trouw en de Volkskrant en is radiopresentator voor Investeer in Human (Brainwash).

Datum: vrijdag 16 februari 2018 van 19.00 tot 20.00 uur.  Na afloop is de bar geopend.
Locatie: OBA-Theater, 7de etage van de Centrale Openbare Bibliotheek, Oosterdokskade 143, 1011DL Amsterdam.
Toegang:  € 7,50 / met OBA-pas, CJP en collegekaart: € 5,00.
Toegang: € 7,50; betalen aan de deur (CJP en studentenpas € 5,00).
Vooraf reserveren kan via een mailtje aan info@werkgroepcaraibischeletteren.nl

Bron: http://werkgroepcaraibischeletteren.nl/5de-cola-debrotlezing-wordt-gegeven-door-stephan-sanders/

 

Delen: