zaterdag 17 maart The Black Vote: politiek café voor Afrikaanse & Afro-Caribische kiezers

Vanaf 18.30 uur Vereniging Ons Suriname 19 Zeeburgerdijk 1093 SK Amsterdam

Op 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen weer plaats. Het beloofd een interessante verkiezingsperiode te worden. Voor het eerst doen er meer dan 10 politieke partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Op de lijsten van zowel nieuwe als gevestigde partijen staan kandidaten met een Afrikaanse en Afro-Caribische achtergrond op een verkiesbare plek.

The Black Agenda

Na de Tweede Kamerverkiezingen werd er geen enkele Afro-Nederlander verkozen als parlementslid. Hiermee is de Afro-Caribische en Afrikaanse diaspora relatief onzichtbaar in de landelijke politiek. Op lokaal niveau zijn er met de gemeenteraadsverkiezingen, met name in de grote steden, echter wel mogelijkheden om kandidaten uit de Afro-Caribische en Afrikaanse diaspora te verkiezen. 

Op 17 maart 2018 organiseert New Urban Collective politiek café 'The Black Vote' voor Afrikaanse en Afro-Caribische kiezers. We gaan met kandidaat gemeenteraadsleden van diverse partijen in gesprek over de politieke participatie en representatie van zwarte Nederlanders. Daarnaast zullen we aan de hand van 'de zwarte lijst' ingesprek gaan over tien belangrijke onderwerpen zoals gelijkheid in het onderwijs en op de arbeidsmarkt, huisvesting en cultureel erfgoed. *Bevestigde sprekers zijn:

- Carla Kamamba (Ubuntu Connected Front)
- Efraïm Hart (ChristenUnie Amsterdam)
- Nenita la Rose (PVDA Amsterdam)
- Raymond Pinas (DENK Amsterdam)
- Sylvana Simons (BIJ1 Amsterdam)
- Simion Blom (GroenLinks Amsterdam)

Wanneer? Zaterdag 17 maart 2018
Waar? Vereniging Ons Suriname, Zeeburgerdijk 19b, 1093SK
Tijd? 18:30 - 22:00 uur
Entree? €5,-

Tickets hier

 

Meer informatie:

- Nul zwarte politici in de nieuwe Tweede Kamer: hoe pijnlijk is dat?:https://www.volkskrant.nl/politiek/nul-zwarte-politici-in-de-nieuwe-tweede-kamer-hoe-pijnlijk-is-dat~a4479565/
- Afrofobie ook zichtbaar in de Tweede Kamer: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/04/05/dit-hokje-in-de-kamer-moet-niet-leeg-blijven-7956292-a1553300
*Politici van andere partijen zijn ook uitgenodigd, een aantal hebben nog niet gereageerd of zijn niet beschikbaar.
 

Diverse artikelen over de gemeenteraadsverkiezingen hier

Delen: