vrijdag 20 april Schrijver Afua Hirschin te gast bij Dipsaus

20.00 tot 22.00 uur in De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102 te Amsterdam

Vrijdag 20 april gaan de dames van Dipsaus – Mariam El Maslouhi, Ebissé Rouw en Anousha Nzume – live in gesprek met Britse schrijver, journalist en presentator Afua Hirsch. Afua Hirsch is van Ghanese, Joodse en Engelse komaf en uitgesproken feminist.

Aanleiding voor het interview is de Nederlandse vertaling van haar Sunday Times-bestseller Waarom ras ertoe doet - de verholen waarheid over identiteit. In dit spectaculaire debuut verweeft Hirsch op subtiele wijze de realiteit van de maatschappelijke raciale kloof in hedendaags Groot-Brittannië met haar eigen levensverhaal. Ze legt uit hoe de kloof is ontstaan en hoezeer deze nog steeds wordt ontkend. Met dit belangrijke boek pleit zij voor erkenning en verandering. 

Dipsaus zal het met Hirsch hebben over haar werk, haar terugkeer naar Ghana, en hoe deze reis haar blik op de raciale verhoudingen in Engeland heeft gevormd. Hoe het is om als zwarte vrouw te navigeren en overleven in een overwegend witte mediawereld. Hoe haar boek is ontvangen door the powers that be en welke lessen jonge vrouwen van kleur kunnen leren van haar ervaringen. Na afloop is het (gesigneerde!) boek te koop. 

Afua Hirsch (1981) is schrijver, journalist, presentator en jurist gespecialiseerd in strafrecht en internationaal recht. Ze werkte als ontwikkelingswerker op het gebied van de mensenrechten en was correspondent van The Guardian in Accra, de hoofdstad van Ghana.

Datum en tijd: vrijdag 20 april 2018 van 20.00 tot 22.00 uur
Locatie: De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102 te Amsterdam

Meer info en tickets: http://denieuweliefde.com/programma/dipsaus-afua-hirsch/

Foto Afua Hirsch door Urszula Soltys

Delen: