donderdag 12 oktober Read My World Festival 2017 - Black USA

Amsterdam

READ MY WORLD 2017 - BLACK USA - met Morgan Parker, Darnell L. Moore, Kleaver Cruz, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Christine Otten, Sabrina Starke, Gloria Wekker, Philomena Essed en vele anderen!

Het internationale literatuurfestival Read My World staat in oktober 2017 in het teken van Black USA.

Met Donald Trump als nieuwe president van de Verenigde Staten houdt de wereld haar adem in en zijn de ogen meer dan ooit gericht op Amerika. De keuze voor Black USA werd gemaakt in een periode dat het presidentschap van een vastgoedmagnaat en reality-tv-show presentator ondenkbaar scheen. De politieke partij Artikel1 bestond nog niet, de discussie over white privilege was nog niet dagelijks terug te zien op opinie- en cultuurpagina’s van de grootste kranten en magazines.

Het publieke debat spat uit elkaar van de fascinerende stemmen, soms eindeloos subtiel, soms razend militant. Toch sluimert het natuurlijk al veel en veel langer: de onvrede over uitsluiting, etnisch profileren bij de politie, het gebrek aan mensen van kleur op invloedrijke posities in media en bij andere poortwachters zoals fondsen, uitgeverijen en theaters.

De keuze voor Black USA werd ingegeven door de observatie dat in Nederland een grote groep mensen (zwart en wit) zich identificeert met het zwarte Amerikaanse gedachtegoed. In de populaire cultuur, in de academische wereld, in de literatuur.

De allereerste namen voor het festival zijn inmiddels bekend, met onder meer Morgan Parker, Darnell L. Moore en Kleaver Cruz. Houd onze website in de gaten voor het hele programma!

Tickets via: http://www.readmyworld.nl/

Delen: