woensdag 18 oktober Nieuw Licht: Een migratie utopie met Femke Halsema

van 20:00 tot 22:00 in Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam

Hoe kunnen we op een praktische, menselijke manier met migratie en vluchtelingen omgaan, zonder dat onze open samenlevingen hierdoor worden bedreigd? Met Femke Halsema

De omgang van Westerse open samenlevingen met de vluchtelingencrisis wordt gekenmerkt door tijdelijkheid. De oorzaken van deze migratiestromen zijn echter niet tijdelijk, en de oplossingen zouden dat evenmin moeten zijn. Hoe kunnen we op een praktische, menselijke manier met migratie en vluchtelingen omgaan, zonder dat onze open samenlevingen hierdoor worden bedreigd? Voor Nieuw Licht dook Femke Halsema in het werk van filosoof Karl Popper, en vond in het (klein) utopisch denken de stap naar een realistisch alternatief voor de vluchtelingencrisis.

❗️ Event is gratis, maar graag reserveren via: 
https://dezwijger.nl/programma/nieuw-licht-2 

Nieuw Licht
Frank Meester en Coen Simon, filosofen, bedenkers en de moderatoren van Nieuw Licht, zijn op zoek naar de nuance in het huidige vertwitterde debat. Daarom leggen zij hedendaagse denkers een vraag voor uit een klassiek geworden tekst (die eerder door een andere denker, in een andere tijd, en binnen een andere politieke en maatschappelijke context aan de orde werd gesteld).

Delen: