woensdag 13 juni Human Library Bibliotheek Schilderswijk

Vanaf 18.30 uur in Bibliotheek Schilderswijk Den Haag, Koningstraat 439, 2515 JL Den Haag

Op woensdag 13 juni zal de ‘Human Library’ plaatsvinden in de Bibliotheek Schilderswijk Den Haag.

Stel je eens voor dat je naar de bibliotheek gaat en een boek uitkiest die je leuk lijkt om te lezen. Vrij standaard, toch? Stel je dan nu eens voor dat in plaats van het boek te lezen, je er een gesprek mee aan kunt gaan. De ‘Human Library’ bestaat uit levende boeken en lezers: echte mensen. Al deze ‘boeken’ behoren tot een deel van de samenleving of een minderheid die zich onderscheidt van de algemene stroom door middel van hun seksuele voorkeur, etniciteit, geloof of een andere onderscheidende kenmerk. Deze ‘boeken’ zijn afgezonderd of zijn doelwitten van vooroordelen of stereotypering. Lezers, dat ben JIJ, krijgen zo de mogelijkheid om een boek te ‘lenen’ waar ze meer over te weten willen komen, of waar ze een vooroordeel tegenover hebben, en kunnen luisteren wat ze te zeggen hebben. 

In een samenleving vol vooroordelen en intolerantie tegen bepaalde groepen probeert de ‘Human Library’ deze grens te overschrijden en probeert het dialoog en begripsvermogen te laten overnemen. Door mensen op deze informele wijze met elkaar samen te brengen biedt de ‘Human Library’ ook de mogelijkheid voor mensen die zelf slachtoffer zijn geweest van afzondering of vooroordelen om hierover te praten met iemand die zich hiermee kan identificeren. 

Op zal de ‘Human Library’ plaatsvinden in). De deur van de ‘Human Library’ staat voor iedereen open. Het wordt georganiseerd door de bibliotheek en Europe Direct. 

Datum en tijd: woensdag 13 juni van 18:30 tot 21:30 uur
Locatie:            Bibliotheek Schilderswijk Den Haag, Koningstraat 439, 2515 JL Den Haag
Meer info en www.thehumanlibrary.nl

Delen: