vrijdag 4 mei Heldenarrangement ‘Caribische Verzetshelden’

4 mei herdenking met lezing wandeling diner en voorstelling in Nationale Theater in Den Haag

Caribisch Nederland droeg in belangrijke mate bij aan het terugveroveren van de vrijheid in 1940 - 45. Op Dodenherdenking 4 mei 2018 heeft Het Nationale Theater (HNT) in Den Haag een prachtig programma rondom Caribische oorlogshelden: lezing, wandeling, diner en voorstelling.

Het Heldenarrangement start in het Haags Historisch Museum, waar de familie van George Maduro een aantal persoonlijke stukken schenkt aan het museum voor de WO II Zaal. Burgemeester Pauline Krikke neemt de schenking in ontvangst uit handen van George Alvarez – Correa, neef van George Maduro. Aansluitend verzorgt Kathleen Brandt-Corey een lezing over George Maduro.

Vanaf het Haags Historisch Museum gaat het per busje naar Madurodam voor een wandeling met Valika Smeulders rond het thema Caribische Verzetshelden. De Caribische heldenwandeling gaat over hoe zij levens hebben gered met hun inzet in de strijdkrachten, het verzet en als onderduikadres. De wandeling eindigt op de plek waar Anton de Kom, George Maduro, Boy Ecury en Waldemar Nods (Sonny Boy’s vader) gevangen hebben gezeten. Na de wandeling gaat het per busje terug naar de studio’s van Het Nationaal Theater (HNT) voor het diner.

Vanaf 19.30 uur openen de deuren in de Koninklijke Schouwburg en zijn in de zaal televisiebeelden van de Nationale Herdenking op Waalsdorpervlakte te volgen.

Direct na de twee minuten stilte om 20.00 uur begint de voorstelling De Laatste Getuigen. Deze voorstelling in het kader van de Dodenherdenking sluit aan bij het landelijke thema VERZET, tegen de opkomst en overheersing van het nationaal-socialisme. Verzet in alle vormen, van vechten tegen de invallende soldaten, burgerlijke ongehoorzaamheid, het schrijven in verzetskranten, tot het opzetten van illegale netwerken. 
 

Datum:             4 mei 2018 vanaf 15.30 uur
Locatie:            Haags Historisch Museum, omgeving Madurodam, Koninklijke Schouwburg  Den Haag
Prijs:                € 22,50 

Meer info en kaartjes Heldenarrangement: https://www.hnt.nl/voorstellingen/1510/Lezing_wandeling_diner_en_voorstelling/Caribische_Verzetshelden/

 

Delen: