vrijdag 13 oktober Eén jaar opstand in de Rif: vóór respect, banen en voorzieningen

Burgemeester Elsenlaan 321, Rijswijk vanaf 19.30 uur

De Haagse Mug en de stichting Multicultureel Jongeren Geluid organiseren op vrijdag 13 oktober een avond over de opstand in het Rifgebied in Noord-Marokko.

De panelleden Mustafa Aarab El Haddad en Sietske de Boer zullen inleidingen geven en ingaan op stellingen en vragen van Said Bouddouft en van het publiek. Verder draagt Ahmed Essadki gedichten voor en speelt de Jamal Anwal groep livemuziek.


In Den Haag woont een groot aantal mensen met roots in het Rifgebied. Sinds oktober 2016 volgen zij nauwgezet de ontwikkelingen van de sociale strijd die ontbrandde na de dood van een visverkoper in de stad Al Hoceima. 

De lokale bevolking van Al Hoceima en omliggende gemeenten demonstreert al vele maanden geweldloos en met veel creativiteit tegen corruptie, armoede, werkloosheid en vóór het opzetten van een kankerkliniek en andere voorzieningen. Het verzet van de sociale beweging Hirak gaat door ondanks de harde repressie door de Marokkaanse staat. Half september is een aantal mensen in hongerstaking gegaan.

Activisten in Den Haag (en elders in Europa) steunen deze strijd. Door inzicht te geven in wat zich daar afspeelt, willen ze steun verwerven van burgers en politiek.


Wanneer: Vrijdag 13 oktober vanaf 19:30 uur (zaal open: 19 uur).
Waar: Burgemeester Elsenlaan 321, Rijswijk (http://www.flexstartups.nl/)
Organisatie en web: Haagse Mug (www.haagsemug.nl) ism. stichting Multicultureel Jongeren
Geluid (http://www.stichting-mjg.nl/)
Panelleden: Mustafa Aarab El Haddad (https://mustafa-aarab.net/) en
Sietske de boer (http://www.sietskedeboer.com/)
Gespreksleider: Said Bouddouft (https://www.facebook.com/Bouddouft.Said)
Culturele bijdragen: Ahmed Essadki (gedichten) en Jamal Anwal groep (muziek)

Na het geven van een korte inleiding zullen de sprekers plaats nemen in een panel en reageren op stellingen en vragen van het publiek onder begeleiding van Said Bouddouft

De Haagse Mug verzorgt lezingen in Den Haag over financiële, sociaal-economische en andere thema's. We hopen dat het prikkelt tot discussie, activering en versterking van netwerken in de stad.
Contact: haagsemug@xs4all.nl
Web: http://www.haagsemug.nl/

Delen: