woensdag 27 juni De grenzen voorbij

Vanaf 20 uur in Tolhuistuin, IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam

Over God, gender, geografie, gemeenschap, jeugdcultuur en het doorbreken van hokjesdenken en eendimensionale identiteiten.

In een twee uur lange muzikale en komische voorstelling neemt Mounir Samuel de bezoeker mee op een reis voorbij de grenzen van de stad. Terwijl hij vertelt over merkwaardige ontmoetingen en opmerkelijke gebeurtenissen tijdens zijn werk als correspondent door het Midden-Oosten en Subsahara-Afrika stelt hij grote vragen over zichzelf en onze samenleving.

Mounir laat zien dat het verhaal van een lesbisch meisje in de Caireense volkswijk Shubra niet veel verschilt van dat van een Egyptisch-Nederlandse lesbienne in de Spaandammerbuurt. Langzaamaan ontdekt Mounir dat hij niet over geografische grenzen hoeft te reizen om nieuwe werelden te ontdekken. Hij besluit de grootste reis van allemaal aan te gaan: namelijk de reis naar binnen, in hemzelf, en gooit daarmee zijn vastomlijnde denkbeelden en opvattingen overhoop.

Aan de hand van smakelijke anekdotes, spoken word en poëtische overpeinzingen vertelt Mounir over dit proces. Dit doet hij samen met (jonge) inspirators die ieder op hun eigen manier hetzelfde doen en met zang, poëzie, spoken word en rap prikkelen tot nadenken.

Datum en tijd: woensdag 27 juni van 20:00 tot 01.00 uur 
Locatie:            Tolhuistuin, IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam 
Tickets:            https://www.ticketkantoor.nl/shop/grenzenvoorbij
Info:                https://www.facebook.com/events/2259312020750131/

Delen: