24 mei: Het Grote Angstdebat

24 mei 2017 t/m 24 mei 2017

In een van de gelukkigste landen ter wereld staat angst centraal in het maatschappelijk debat. Angst voor terreur, angst voor discriminatie, angst voor verlies van cultuur, angst voor seksisme, angst voor open grenzen, angst voor oprukkend nationalisme. In vele lagen van de bevolking heerst angst. Toch wordt niet alle angst hetzelfde gevalideerd. De angst van de boze witte man werd deze verkiezing door media en politiek uiterst serieus genomen, de angst van migranten voor discriminatie en uitsluiting een stuk minder.

Nietmijnislam en De Balie organiseren daarom samen het Grote Angstdebat. Tijdens dit programma staan we stil bij de tijdsgeest van angst. Waar komt deze vandaan, door wie wordt deze gevoed en wie heeft er baat bij deze angstcultuur. Verschillende sprekers gaan met elkaar in debat over hun angsten. Hoe manifesteert deze angst zich in hun denken en dagelijks leven, voelen zij zich gehoord en kunnen deze angsten ook ontzenuwd worden.

#nietmijnislam startte de campagne #FighttheFear, met als doel het doorbreken van vicieuze cirkel van angst voor de ander door mensen bewust met elkaar samen over die angsten te laten spreken.
Met o.a. Mostafa Hilali en Naima Ajouaau van #nietmijnislam en Ferry Zandvliet die de aanslag in de Bataclan in 2015 in Parijs heeft meegemaakt.

Moderatie: Sadeghi Shabestari Bahram

woensdag 24 mei van 20:00 tot 23:00
De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017RR Amsterdam

Tickets via www.debalie.nlAgendaoverzicht

Aanmelden nieuwsbrief

Ruim 2100 personen en instellingen zijn geabonneerd op de tweewekelijkse nieuwsbrief van de Republiek Allochtonië. Wilt u ook een abonnement op de nieuwsbrief? Vul dan hieronder uw emailadres in.

Aanmelden voor de nieuwsbrief van Republiek Allochtonië

Of neem een abonnement op de dagelijkse nieuwsbrief.

Zoeken op trefwoord

Over republiek Allochtonië

Achtergronddossiers

Meest gelezen blogs

Banners

  • Polderislam
  • Doneren
  • Ewoud Butter

Laatste reacties

Archief


Republiek Allochtonië