24 februari: Wit aan zet met o.a. Sunny Bergman, Sinan Çankaya, Jerry Afriyie

24 februari 2017 t/m 24 februari 2017

Op welke manier kleurt wit zijn het denken? Op zoek naar antwoorden ontleedde Sunny Bergman in de documentaire 'Wit is ook een kleur' de moraal van de ‘weldenkende’ witte mensen. Naar aanleiding van de documentaire kreeg Sunny enorm veel berichten van mensen met de vraag: ‘wat kan ik doen’? Het is tijd om te handelen en op zoek te gaan naar een oplossing voor ongelijkheid die het resultaat is van witte superioriteit op de werkvloer, in de dagelijkse omgang, in het onderwijs en tijdens opvoeding. Aan de hand van fragmenten uit de documentaire gaan we in gesprek met enkele experts én elkaar. Sluit je aan bij een van de actie-tafels en onderzoek wat jij kan doen.

Met o.a. Sunny Bergman, Sinan Çankaya, Jerry King Luther Afriyie, Glenn Helbergrg en Ernestine Comvalius.

Ernestina Comvalius werkte bij de Utrechtse bond van Surinaamse vrouwen die het blad Sisa uitgaf. Later richtte ze de theatergroep Makandra op: theater gericht op thema’s als vrouwenemancipatie, migratie en ongelijkheid in het onderwijs. Momenteel is ze directeur van het Bijlmer Parktheater.

Sinan Çankaya is universitaire docent aan de Vrije Universiteit en promoveerde op in-en uitsluitingsprocessen van Turks-, Marokkaans- en Surinaams-Nederlandse politieagenten. Hij is correspondent ‘Micro-revoluties’ voor De Correspondent en publiceerde een boek over discriminatie binnen en door de Politie.

Glenn Helberg is psychiater en zit in de Raad van Advies van het College voor de Rechten van de Mens. Voor zijn vrijwilligerswerk bij Overleg Caribische Nederlanders ontving hij een koninklijke onderscheiding. Daarnaast is hij lid van de Adviesraad voor Diversiteit en Integratie van de Gemeente Amsterdam en staat hij plek 18 in de kandidatenlijst van Artikel1.

Mitchell Esajas is medeoprichter en voorzitter van New Urban Collective. Dit jongerenplatform heeft als doel jongeren van diverse achtergronden aan te moedigen om actief deel te nemen in de maatschappij. Daarvoor organiseren zij verschillende projecten en bieden ze workshops aan.

Dit progamma is ontwikkeld en bedacht in samenwerking met Sunny Bergman, Jerry Afriyie en Pakhuis de Zwijger.

! Let op: evenement is gratis, maar reserveer via: https://dezwijger.nl/programma/wit-aan-zet


vrijdag 24 februari van 20:00 tot 23:00
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam

 Agendaoverzicht

Aanmelden nieuwsbrief

Ruim 2100 personen en instellingen zijn geabonneerd op de tweewekelijkse nieuwsbrief van de Republiek Allochtonië. Wilt u ook een abonnement op de nieuwsbrief? Vul dan hieronder uw emailadres in.

Aanmelden voor de nieuwsbrief van Republiek Allochtonië

Of neem een abonnement op de dagelijkse nieuwsbrief.

Zoeken op trefwoord

Over republiek Allochtonië

Achtergronddossiers

Meest gelezen blogs

Banners

  • Polderislam
  • Doneren
  • Ewoud Butter

Laatste reacties

Archief


Republiek Allochtonië